FUNTASTICA.NET Forum: World Cup 2010 South Africa - FUNTASTICA.NET Forum

Jump to content

Novi skin na forumu! Ako vam se ne sviđa, odaberite iz liste dole lijevo skin IP.board!

Toggle shoutbox Shoutbox

Ltn. Kanakar... Icon : (Danas, 07:54 ) hehe pozz i tebi sHefe...pretpostavila sam ja da je neki belaj bio
Dr. House Icon : (Juče, 06:57 ) dakle, dobrodosla nazad :)
Dr. House Icon : (Juče, 06:57 ) bio istekao zakup domene a nisam to rijesio na vrijeme
Dr. House Icon : (Juče, 06:57 ) forum je bio par dana totalno offline
Dr. House Icon : (Juče, 06:56 ) jos je i dobro sto si ista zatekla
Dr. House Icon : (Juče, 06:56 ) poz porucnice
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:40 ) pozdrav
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:39 ) zato molim red i disciplinu
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:39 ) sad sam porucnica
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:39 ) nisam vise narednica
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:39 ) kao sto sam naglasila vratila sam se sa vecim cinom hehe
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:28 ) vidim nikad nikoga
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:28 ) sve po starom
Ltn. Kanakar... Icon : (Juče, 06:28 ) Evo i mene natrag
pidy Icon : (08 August 2010 - 09:32 ) lijepo se provedi
Ltn. Kanakar... Icon : (02 August 2010 - 12:45 ) pozdrav ekipi cujemo se u septembru
Ltn. Kanakar... Icon : (02 August 2010 - 12:44 ) ovaj put sa vecim cinom
Ltn. Kanakar... Icon : (02 August 2010 - 12:44 ) idem na godisnji vi uzivajte vracam se najesen
Ltn. Kanakar... Icon : (02 August 2010 - 12:44 ) nego narode da vama narednica nesto kaze
Ltn. Kanakar... Icon : (02 August 2010 - 12:19 ) sramota
Resize Shouts Area

Pravila - Obavezno pročitati

Prilikom postanja, držati se podforuma/sporta u kojem se nalazite!
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

World Cup 2010 South Africa Oleee, ole ole oleee

#1 User is offline   Dr. House Icon

• Administrator
  • Icon
  • Vidi blog
  • Group: Administratori
  • LocationUniverzum

Posted 08 Juni 2010 - 01:15

Dakle, evo nam dugo iščekivanog svjetskog prvenstva u nogometu. Iako naši Zmajevi nisu izborili odlazak na SP, mi ćemo svejedno bodriti svoje favorite, ma ko oni bili. Ovdje možete za početak iznijeti svoja predviđanja o pobjedniku prvenstva, pa ćemo na kraju vidjeti ko je bio najbliži. :D

I naravno, svaka utakmica ima svoju čar pa ćemo je ovdje prokomentarisati, bar one koje budu dovoljno zanimljive i neizvjesne.

ZAMOLIO BIH MODERATORE (ako se sjete navratiti na forum :) ) DA ZAKAČE ANKETU S PITANJEM O OSVAJAČU PRVENSTVA!
0

#2 User is offline   pidy Icon

• Ozbiljan forumaš
  • Icon
  • Group: Moderatori
  • LocationBiH

Posted 08 Juni 2010 - 01:08

navijam za englesku, i mislim da ce i oni osvojiti
0

#3 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • Group: Članovi
  • LocationBihać

Posted 08 Juni 2010 - 03:56

Kao istinski zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu jedva čekam početak SP.
Nadam se odličnim utakmicama i jako zanimljivom takmičenju jer ima nekoliko odličnih reprezentacija sa velikim zvijezdama a ne treba isključiti i da se desi neko iznenađenje od onih timova koji nisu u ulogama favorita.
Žao mi je što se nekoliko odličnih igrača povrijedilo na pripremama pa neće moći nastupiti za svoje reprezentacije.
Moji favoriti su Argentina i Holandija a puno očekujem i od Španije i Engleske. Brazil iako jedan od vječnih favorita mislim da neće puno postići zbog selektora Dunge koji ima nekakav čudan stav i poteze.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
0

#4 User is offline   chica Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip

Posted 09 Juni 2010 - 11:53

takodjer Engleska :) decko naredioo :) hehehehhe :D
Posted Image
0

#5 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 11 Juni 2010 - 09:54

Prve utakmice na SP odigrane (grupa A)
Južna Afrika-Meksiko 1-1
Francuska-Urugvaj 0-0
Nisam zadovoljan prikazanim utakmicama, previše oprezno se igra, nema pravih poteza a ni prilika.
Francuzi su skroz loši, što me raduje jer su u narednim kvalifikacijama za EP u našoj grupi, želim im što brži povratak iz JA u Francusku.
0

#6 User is offline   Dr. House Icon

• Administrator
  • Icon
  • Vidi blog
  • LocationUniverzum

Posted 11 Juni 2010 - 11:41

View Postdobri duh, on 11 Juni 2010 - 10:54 , said:

Prve utakmice na SP odigrane (grupa A)
Južna Afrika-Meksiko 1-1
Francuska-Urugvaj 0-0
Nisam zadovoljan prikazanim utakmicama, previše oprezno se igra, nema pravih poteza a ni prilika.
Francuzi su skroz loši, što me raduje jer su u narednim kvalifikacijama za EP u našoj grupi, želim im što brži povratak iz JA u Francusku.

Fakat, ovi Francuzi "ne mogu meda".. Sto su losi, u vrazju majku, pa jel moguce da ih je taj Domenech tako upropastio ili im je jednostavno citava generacija losa
0

#7 User is offline   La Costa Icon

• Ozbiljan forumaš
  • Icon
  • LocationZenica

Posted 12 Juni 2010 - 12:24

Brazil je moj favorit...........a sto se tice prvih tekmi,bilo je i za ocekivati ovakav rezultat,Domacin i Mexico-Odmjerene snaga,a Francuska me je
iznenadila,sporo igraju,odbrana nikakva,o napadu da ne govorim,a sredina ne efikasno igra.......... :mellow:
Spoiler
0

#8 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 12 Juni 2010 - 09:40

Drugi dan na SP i malo bolje utakmice, više dinamike, šansi i nekoliko golova.
Južna Korea - Grčka 2-0
Grci totalno loši, spori, taktika nikakva, Koreanci brzi, lijepa igra i zaslužena pobjeda

Argentina - Nigerija 1-0
Dosad najbolja utakmica, puno šansi, Mesi se izmašio propisno, mogla je i Nigerija iskoristiti sve argentinske promašaje ali ni oni nisu iskoristili svoje šanse.

Engleska - USA 1-1
Dobra utakmica, Englezi nisu pokazali sve što znaju, Runi malo viđen, Ameri dosta hrabro odigrali i realan rezultat na kraju.

Sutra uveče Admin piše izvještaj, ok, a i modovi na sportu da se uključe i da se sve utakmice sa SP obavezno registruju na forumu.
0

#9 User is offline   Walkira Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip

Posted 15 Juni 2010 - 08:53

Prateći prvenstvo do sada,mora da kažem kako su neke ekipe zakazale skroz,,,,recimo Francuska je odigrala 0-0 protiv Urigvaja.
Urugvaj je jak i dobra ekipa,ali i Francuska je,tu smo očekivali golove,ako,ništa nekoliko golova smo očekivali na ovoj tekmi.
Meksiko je isto dobo igrao,medjutim ovdje vrjedi ono pravilo "nije bitno ko ima bolju igru,bitno je ko je dao gol"
Jeidno je Njemačka ispunila ulogu favrita,te sa 4 gola pobjedila Australiju,a veliko izennajdenje je uradila J.Korea.
Sve u svemu nadamo se boljoj igri veliki ekipa
Ja sam poput Galeba,daleko od luka,daleko od obala,vjetar mi je postao šapat,ocean stoji nepomičan predamnom
0

#10 User is offline   Ltn. Kanakaredes Icon

• Ozbiljan forumaš
  • Icon
  • Vidi blog
  • LocationBihac, Bosnia i Hercegovina

Posted 16 Juni 2010 - 08:38

...licno navijam za talijane...zao mi sjeverne koreje majkem.........definitivno su zasluzili pobjedu sinoc.....nekako mi se cini da bi mogli napraviti iznenadjenje....
...Aikido je put ujedinjenja s prirodom. Nema dualizma, nema uznemirenosti, nema protivnika. Postoji samo harmonično djelovanje našeg duha sa duhom univerzuma. Tehnike aikidoa samo su materijalizacija ovog principa...
0

#11 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 04 Juli 2010 - 07:41

Šteta da se nije pisalo o SP i utakmicama.
Pokušaću ukratko da podsjetim na neke zanimljive tekme i događaje:
Poslije grupne faze kući su se morali vratiti Francuska (rasulo u ekipi), Italija, Slovenija i Srbija.
U osmini finala Njemačka izbacila Engleze ( velika greška sudije koji nije priznao čisti gol za Engleze).
U četvrt finalu Holandija izbacila Brazil, Njemačka demolirala Argentinu, Urugvaj u dramatičnoj završnici na penale izbacio Ganu a Španija vrlo teško golom Vilje izbacila Paragvaj.

Nekoliko sudija je suspendovano jer je stvarno bilo propusta na dosta utakmica.

Na listi strelaca vodi Vilja

5 golova: David Villa (Španija)

4 gola: Gonzalo Higuain (Argentina)
- Robert Vittek (Slovačka)
- Wesley Sneijder (Holandija)
- Thomas Müller (Njemačka)
- Miroslav Klose (Njemačka)

3 gola: Luis Suarez (Urugvaj)
- Asamoah Gyan (Gana)
- Landon Donovan (SAD)
- Luis Fabiano (Brazil)
- Diego Forlan (Urugvaj)

Polufinalni parovi: Njemačka - Španija i Holandija - Urugvaj.
0

#12 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 06 Juli 2010 - 01:43

Večeras se igra prva polufinalna utakmica između Holandije i Urugvaja

Dosadašnji nastupi Holandije:
Holandija - Danska 2-0
Holandija - Japan 1-0
Holandija - Kamerun 2-1
Holandija - Slovačka 2-1
Holandija - Brazil 2-1

Bert van Marwijk u večerašnjoj utakmici ne može računati na kapitena Gregory van der Wiela, te Nigel De Jonga. Obojica su suspendirani. Njih bi trebali zamijeniti Boulharoz i Arjen de Zeeuw.

Nastupi Urugvaja:
Urugvaj - Francuska 0-0
Urugvaj - JAR 3-0
Urugvaj - Meksiko 1-0
Urugvaj - Južna Koreja 2-1
Urugvaj - Gana 1-1 (5-3 na penale)

Tabarez nemože računati na svog ponajboljeg igrača - Luisa Suareza. Pored Suareza, nema niti Jorge Fucilea koji je suspendiran, Nicolas Lodeiro je slomio nogu, a pod upitnikom je i nastup Diego Lugana.

Dosad su se ove dvije zemlje međusobno sastajale dva puta. Po jednu pobjedu s rezultatom 2:0 imaju i Urugvaj i Holandija. Interesanto, Pablo Forlan, inače otac Diega Forlana, igrao je za Urugvaj protiv Holandije na SP-u u Zapadnoj Njemačkoj. Bilo je to 1974. godine, a tada su Holanđani slavili rezultatom 2:0.

Nadam se odličnoj utakmici i prolazu Oranja u finale.
0

#13 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 06 Juli 2010 - 11:04

Holandija je večeras u Cape Townu došla do pobjede nad Urugvajem (3:2) i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva, a svog protivnika saznat će nakon sutrašnjeg okršaja Španjolske i Njemačke.

Holandija - Urugvaj 3-2 (1:1)

Stadion: Green Point u Cape Townu. Sudija: Ravshan Irmatov (UZB). Strijelci: 1-0 - Van Bronckhorst (18), 1:1 - Forlan (41), 2-1 - Robben (70), 3-1 - Sneijder (73), 3-2 - Pereira (90). Žuti kartoni: Pereira, Caceres (URU), Sneijder (HOL).

URUGVAJ: Muslera, M. Perreira, Godin, Victorino, Caceres, Perez, Gargano, Arevalo Rios, A. Poerreira, Forlan /od 84. Fernandez/, Cavani. Selektor: Oscar Tabarez.

HOLANDIJA: Stekelenburg, Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, De Zeeuw /od 46. Van der Vaart/, Robben /od 89. Elia/, Sneijder, Kuyt, Van Persie. Selektor: Bert van Marwijk.
0

#14 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 07 Juli 2010 - 09:41

Odigrana je i druga polufinalna tekma Španija - Njemačka 1-0

Stoper Barcelone Carles Puyol pogodio je nakon kornera i tako donio pobjedu Španiji u polufinalnom dvoboju sa Njemačkom.

Španija je od prve minute nametnula svoj ritam igre kratkih pasova, držeći loptu u svom posjedu gotovo 60 odsto vremena.

Nakon niza prilika i terenske nadmoći, Španci su u 73. minuti konačno uspjeli probiti odbranu Njemačke. Xavi je iz kornera u srcu njemačkog šesnaesterca pronašao Puyola koji glavom zakucava loptu iza leđa Manuela Neuera za veliko slavlje Španaca.

Nijemci do kraja susreta jednostavno nisu imali snage protiv rastrčanih Španaca, koji su tako izborili finale, gdje će u nedelju snage odmjeriti sa Holandijom.
0

#15 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 11 Juli 2010 - 10:53

U utakmici za treće mjesto Njemačka je pobijedila Urugvaj sa 3-2. Bila je to jedna od najboljih utakmica na SP.
0

#16 User is offline   dobri duh Icon

• Aktivan član
  • PipPipPip
  • LocationBihać

Posted 11 Juli 2010 - 10:55

ŠPANIJA NA KROVU SVIJETA

Reprezentacija Španije je po prvi put večeras postala prvak svijeta. U velikom finalu je golom Inieste u 116.minuti pobjedila Holandiju koja je i treći put ostala bez trofeja. Španija je nakon naslova prvaka Evrope, otišla na krov svijeta.

Holandija – Španija 0:1
Soccer City stadion u Johannesburgu. Gledalaca: 84. 490. Strijelac: Iniesta - 116. minuta. Sudija: Howard Webb (Engleska). Žuti kartoni: Van Persie, Van Bommel, Van Bronckhorst, Heitinga, De Jong, Robben, Van der Wiel, Mathijsen (Holandija), Puyol, Ramos, Capdevila, Iniesta, Xavi (Španija). Crveni karton: Heitinga (Holandija) u 109. minuti.
HOLANDIJA: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst (od 105. Braafheid), Van Bommel, De Jong (od 99. Van der Vaart), Robben, Sneijder, Kuyt (od 71. Elia), Van Persie. Selektor: Bert van Marwijk.
ŠPANIJA: Casillas, Ramos, Pique, Puyol, Capdevila, Busquets, Alonso (od 87. Fabregas), Pedro (od 60. Navas), Xavi A., Iniesta, Villa (od 106. Torres). Selektor: Vicente del Bosque.
0

#17 User is offline   Dr. House Icon

• Administrator
  • Icon
  • Vidi blog
  • LocationUniverzum

Posted 12 Juli 2010 - 10:31

Čestitke pobjedniku! Potpuno zasluženo, kada se sve sabere i oduzme.

Šteta one prve utakmice i poraza protiv Švicarske al eto.
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users